ساخت تب سنج هوشمند ارزان با کاربری ساده در دانشگاه تهران

نخستین تب سنج هوشمندِ ارزان با کاربری ساده با مزیت ثبت داده ها در کوتاه ترین زمان ممکن و اشتراک داده ها با سیستم مرکزی، توسط پژوهشگران دانشگاه تهران ساخته شد.
به گزارش زیپو کالا به نقل از ایسنا، طرح «تب سنج هوشمند» توسط تیم آزمایشگاه بیوشیمی-فیزیک و قطب علمی بیوترمودینامیک، به سرپرستی دکتر علی اکبر موسوی موحدی و در مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران (IBB) ایده پردازی و اجرا شده است.

دکتر موسوی موحدی، سرپرست طرح اعلام نمود: این طرح مربوط به حوزه فناوری کنترل هوشمند در حوزه پزشکی و ایجاد یک ابزار اندازه گیری و ثبت دما، بطور خاص مربوط به تشخیص دمای بدن و مبتنی بر سیستم اندازه گیری کنترل شده توسط ریزکنترل گر (میکروکنترلر) است که باتوجه به سیستم کنترل هوشمند، توسط نرم افزار مرکزی قابلیت کنترل بیماری در سطح ناحیه مورد استفاده را دارد.

وی در تشریح مزیت های این دستگاه نسبت به تب سنج های فعلی موجود در بازار، به سازگاری با محیط زیست اشاره نمود و اضافه کرد: این دستگاه، زباله بیمارستانی کمتری تولید می کند و به تبع آن مانع افزایش دمای کره زمین با سوزاندن برخی از زباله های عفونی می شود.

دکتر موسوی موحدی در ادامه اشاره کرد: خطای انسانی در پروسه اندازه گیری دمای بدن توسط این دستگاه، نزدیک به صفر است و تقریباً هر کاربری توانایی استفاده از آنرا دارد.

رییس مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران اشاره کرد: این تب سنج، نخستین تب سنج هوشمندِ ارزان با کاربری ساده است که تابحال در ایران تولید شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، طرح «تب سنج هوشمند» در بخش ایده پردازان هوش مصنوعی در پنجمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان (جشنواره قرن)، در دو ردیف برگزیدگان علمی و برگزیده نهایی قرار گرفته بود. شیرین محمدیان، مهدیه رهبان، نسیم چراغی و پرویز نوروزی با پیش زمینه های علمی مختلف، اعضای این تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر موسوی موحدی هستند.