تعویض ۲۰ میلیون بخاری در دستور کار شرکت ملی گاز

به گزارش زیپو کالا، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اظهار داشت: برنامه ما این است که در اجرای طرح جایگزینی بخاری های گازسوز بازده بالا رده انرژی B و A با ۲۰ میلیون بخاری گازی کم بازده جایگزین شوند.

به گزارش زیپو کالا به نقل از وزارت نفت، مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در نشست «معرفی فرصت های سرمایه گذاری طرح ملی جایگزینی بخاری های گاز سوز بازده بالا با بخاری های گازی بازده پایین» که با حضور مدیران عامل و نمایندگان شرکت های بزرگ فولادی کشور برگزار گردید، اظهار داشت: موضوع پیشی گرفتن مصرف بر تولید انرژی و بطور مشخص گاز خصوصاً در فصل سرد سال، یکی از موضوعات مهم اقتصادی کشور است.
وی اضافه کرد: از آن جا که صنعت گاز کشور بیش از ۳ دهه است که به عنوان پیشران اقتصاد کشور نقش قابل توجهی در رشد و رونق تولید در بخش های مختلف ایفا می کند، تلاش دارد تا با حل این مشکل در کشور، حداکثر حمایت ممکن از صنایع را انجام دهد.
معاون وزیر نفت در امور گاز افزود: باتوجه به اینکه در دوره سرد سال، ۷۰ درصد گاز کشور در بخش خانگی مصرف می شود و با در نظر گرفتن حجم بالای تجهیزات گازسوز بازده پایین در بخش خانگی، راه حل جایگزینی بخاری های گازسوز بازده بالا رده انرژی B و A با بخاری های گازی بازده پایین به عنوان یک طرح ملی و زود بازده به مراجع بالادستی ارائه و از طرف شورای اقتصاد تصویب گردید.
چگنی اشاره کرد: برنامه ما این است که در اولین مرحله اجرای این طرح در یک بازه زمانی حداکثر ۵ ساله، ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار بخاری بازده بالا، جایگزین بخاری های فرسوده شود. البته چشم انداز کلان این طرح، تعویض ۲۰ میلیون بخاری است که در مراحل بعد و با پیموده شدن روال قانونی، قابل اجرا خواهد بود.
وی با اشاره به انتشار فراخوان عمومی برای مشارکت همه بخش ها در این طرح اظهار داشت: به مشارکت کنندگان در این طرح به ازای جایگزینی هر تعداد بخاری با بازده بالا بجای بخاری فرسوده، گواهی صرفه جویی از طرف این شرکت ارائه می شود و این امکان برای صاحب گواهی برقرار است که گاز صرفه جویی شده را یا در صنعت به مصرف برساند یا در بورس انرژی به قیمت دلخواه به دیگر بخش ها بفروشد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تکیه بر اینکه مزایای مشارکت در این طرح به سبب زود بازده بودن بسیار باارزش است، بیان کرد: مشارکت در این طرح از جنبه ایفای نقش مسئولیت اجتماعی شرکتها نیز حائز اهمیت است؛ ضمن اینکه کاهش مصرف در بخش خانگی منجر به افزایش درصد تامین گاز صنایع خواهد شد و به بیان دیگر، مشارکت در این طرح، یک عمل دوسویه به نفع مردم و صنعت است.
چگنی تصریح کرد: کمک به رشد تولید و پشتیبانی از بخش مولد اقتصاد، راهبردی است که شرکت ملی گاز ایران همیشه در روند تامین گاز صنایع مدنظر دارد؛ به عبارت دیگر، دغدغه این شرکت برای تامین گاز صنایع و رونق تولید آنها مبتنی بر نگاه به منافعی ملی است و این اهتمام اگر بیش از صاحبان صنعت نباشد، کمتر نیست