خطر قاچاق در مالیات بر عایدی از نقل و انتقال طلا و ارز

به گزارش زیپو کالا معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی ضمن بیان این که ورود طرح مالیات بر عایدی سرمایه به نقل و انتقال طلا و ارز خطرآفرین است و با قانون مبارزه با قاچاق تعارض دارد، اظهار داشت: مالیات بر عایدی سرمایه نباید در شرایط تورمی اجرا شود بلکه این طرح باید در شرایط ثبات و آرامش اقتصادی اجرا شود.
به گزارش زیپو کالا به نقل از ایسنا، محمد مسیحی در همایش نقد و بررسی طرح قانونی مالیات بر عایدی سرمایه که امروز در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، اظهار داشت: مهم ترین تهدید سیستم مالیاتی کشور، تعدد، تنوع و تکثر قوانین است بعنوان مثال، در قانون بودجه سالجاری مناطق آزاد مشمول مالیات بر ارزش افزوده شدند درحالیکه در دیماه سال قبل این مناطق از مالیات مربوطه معاف شدند.
وی ادامه داد: در زمینه اجرای مالیات بر عایدی سرمایه مسئله این است که به دنبال تأمین مالی یا تنظیم گری هستیم که به اعتقاد من به دنبال تأمین مالی هستیم. یکی از کارکردهای مالیات ستانی، تأمین مالی و تنظیم گری است و تا زمانی که کارکرد اول به درستی وظیفه خویش را در نظام اقتصادی ایفا نکند، تنظیم گری هم رخ نمی دهد. حالا مالیات به صورت ۱۰۰ درصدی کارکرد تأمین مالی خویش را ایفا نمی کند که این مورد یا ناشی از ضعف سیاستگذاری است یا ضعف اجرا در سازمان امور مالیاتی.
معاون سازمان امور مالیاتی افزود: تصمیم گیری برای اصلاح نظام مالیاتی بد است درحالیکه در این حوزه باید قانونی ساده نوشته شود. در تبصره ۳ طرح مالیات بر عایدی سرمایه زمانی که مالیات بر عایدی دخیل باشد، دیگر مالیات نقل و انتقال و یا مالیاتی که نرخ بالاتری داشته باشد، معنا ندارد.
مسیحی اظهار داشت: در دو دهه اخیر تجربه مالیات بر ارزش افزوده را داشته ایم که مبین این است که در یک بی نظمی انسجام یافته درحال اجرا شدن است زیرا، برای اجرای مالیاتی که ۲۰ سال تردید وجود داشت، عجله کردیم و بهتر است تا برای اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه حداقل در مقوله دامنه کالایی آن صبر کرد.
وی با اشاره به اینکه اساسا اجرای مالیات بر عایدی سرمایه باید در زمان ثبات و آرامش اقتصادی رخ دهد نه در شرایط تورمی، بیان نمود: ورود این طرح به نقل و انتقال طلا و ارز خطرآفرین است و با قانون مبارزه با قاچاق تعارض دارد. در شرایط تورمی، دولت زمانی که با کسری مواجه شود، نرخ مالیات بر ارزش افزوده را زیاد کرد درحالیکه در ابن شرایط نباید مالیات جدیدی اجرا شود یا تغییر کند.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی درباره یکی از اشکالات نظام مالیاتی اظهار داشت: در حسابرسی مالی، صورت های مالی با مقاصد عمومی تهیه می شود که این ادعای بنگاه های اقتصادی می باشد و حسابرسی آنرا تایید یا رد می کند اما هم اکنون، حسابرسی در این حوزه برعکس عمل می کند و صورت های مالی را تهیه می کند و برای رد یا تایید به بنگاه اقتصادی می دهد.

منبع: