خبر خوب در رابطه با ذخایر سدها

به گزارش زیپو کالا به نقل از خبر آنلاین، بر مبنای آمار بهره برداری از سدهای مخزنی کشور، کل ورودی آب به سدها در سال آبی جاری به ۳۵.۶۰ میلیارد مترمکعب رسیده است؛ در صورتیکه این رقم در زمان مشابه سال قبل ۲۱.۲۳ میلیارد مترمکعب ثبت شده بود. بدین سان میزان ورودی آب به سدها نسبت به سال قبل ۶۸ درصد افزایش نشان داده است و در مقایسه با متوسط ۱۰ ساله که ۳۲.۹۶ میلیارد مترمکعب بوده، هشت درصد بیشتر است.
ایرنا در خبری نوشت: در همین حال، کل خروجی آب از سدهای کشور در سال آبی جاری ۲۰.۴۸ میلیارد مترمکعب گزارش شده است؛ در صورتیکه این رقم در زمان مشابه سال قبل ۱۸.۴۲ میلیارد مترمکعب بوده است. خروجی سدها نسبت به سال قبل ۱۱ درصد افزایش داشته اما در مقایسه با متوسط ۱۰ ساله که ۲۳.۴۹ میلیارد مترمکعب بوده، ۱۳ درصد کاهش را نشان داده است.
همچنین حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور اکنون ۳۳.۸۶ میلیارد مترمکعب است. این رقم در زمان مشابه سال قبل ۲۷.۳۴ میلیارد مترمکعب ثبت شده بود که نشان دهنده ۲۴ درصد افزایش ذخایر آبی سدها نسبت به سال قبل است. در مقایسه با متوسط ۱۰ ساله که ۳۲.۱۱ میلیارد مترمکعب بوده، حجم فعلی آب مخازن حدود ۵ درصد بیشتر گزارش شده است.
بر اساس این گزارش، درصد پرشدگی سدهای کشور اکنون به ۶۵ درصد رسیده است.
توزیع بارندگی ها یکنواخت نیست
بررسی آخرین آمار بارندگی های کشور در سال آبی جاری نشان داده است که میزان نزولات جوی به ۲۲۶.۴ میلی متر رسیده است که در مقایسه با بلند مدت در شرایط «نرمال» قرار دارد. در عین حال، توزیع این بارندگی ها در سطح کشور بهیچ وجه یکنواخت نبوده و اکنون ۱۱ استان کشور با جمعیتی بالغ بر ۳۷ میلیون نفر، همچنان در شرایط زیر نرمال قرار دارند.
کاهش بارندگی ها بخصوص در استانهای حوزه آبریز دریاچه ارومیه نمود بیشتری داشته است؛ بطوریکه استانهای قم و تهران با ۳۱ درصد کاهش نسبت به میانگین بلندمدت، بدترین شرایط بارشی را در کل کشور تجربه می کنند و هر پنج حوزه آبریز سدهای تامین کننده آب تهران با کمبود بارندگی مواجه بوده اند.
با این که آمار شبکه ایستگاه های مبنای وزارت نیرو از افزایش ۲ درصدی بارندگی ها نسبت به متوسط بلند مدت و رشد ۶۲ درصدی نسبت به سال قبل حکایت دارد، اما بررسی شاخص خشکسالی SPI نشان دهنده حقیقت متفاوتی است.
تداوم ۶ سال متوالی خشکسالی در کشور و انباشت کسر مخزن در سفره های آب زیرزمینی سبب شده است که بارندگی های سال آبی جاری نتواند کم آبی های گذشته را جبران کند. این وضعیت نگرانی ها را بابت کاهش جدی تولید آب در ماه های آتی، افت ورودی سدها و فشار مضاعف بر منابع آب زیرزمینی در مناطق بحرانی افزایش داده است.
آخرین وضعیت ذخایر سدهای کشور
در بخش ذخایر نیز، بااینکه میزان ورودی به سدهای کشور نسبت به سال قبل ۶۸ درصد و نسبت به متوسط ۱۰ ساله حدود ۸ درصد رشد داشته است، اما باید توجه داشت که سال قبل یکی از خشک ترین سالهای نیم قرن اخیر بوده است.
در حال حاضر میانگین پرشدگی مخازن سدهای کشور ۶۵ درصد است که نسبت به سال قبل ۲۴ درصد بهبود یافته، اما این توزیعِ ذخیره نیز نامتوازن است؛ در صورتیکه سدهای حوضه آبریز کارون، کرخه و مرزهای غربی وضعیت بهتری دارند، موجودی مخازن سدهای استانهای تهران، مرکزی، خراسان رضوی، قم، اصفهان، زنجان و همدان در وضعیت نامطلوبی قرار دارد. این مساله تامین آب آشامیدنی در کلان شهرهایی نظیر تهران، کرج، مشهد، اراک، قم، اصفهان، یزد و همدان را با محدودیت مواجه کرده و مدیریت مصرف را به یک ضرورت حیاتی مبدل کرده است.
پیش بینی های هواشناسی برای هفته جاری نیز نشان دهنده وقوع بارندگی های پراکنده در مناطقی از غرب، شمال غرب، سواحل خزر و دامنه های جنوبی البرز است و انتظار می رود وضعیتی مشابه در هفته آتی نیز تکرار شود، هرچند مقدار بارندگی ها نسبت به هفته جاری کمتر خواهد بود.

منبع:

دنیای فندک های زیپو در دستان شما! با زیپو کالا، بهترین فندک ها رو با بهترین قیمت خریداری کنید!