
به گزارش زیپو کالا به نقل از ایسنا، هزینه دریافت امتیاز اوراق تسهیلات مسکن (تسه) نسبت به دیماه و بهمن ماه کاسته شده است. دیماه سال جاری قیمت هر برگه اوراق وام مسکن تا ۱۷۰ هزار تومان رسیده بود که بهمن ماه به حدود ۱۳۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد و هم اکنون با افت قابل توجه در محدوده ۱۱۵ تا ۱۲۳ هزار تومان خرید و فروش می شود.
به زوجین ساکن در تهران، نفری ۵۰۰ میلیون تومان وام اوراق مسکن از راه فرابورس تعلق می گیرد که جمعا ۱ میلیارد تومان می شود. قابلیت دریافت ۲۸۰ میلیون تومان وام جعاله (تعمیرات) هم در این تسهیلات وجود دارد.
این وام نیاز به سپرده گذاری ندارد و برای دریافت آن باید از راه فرابورس امتیاز اوراق تسهیلات مسکن (تسه) خریداری کرد.
بیشتر بخوانید
سناریوهای پیش روی بازار مسکن در سال آینده هر برگه ۵۰۰ هزار تومانی تسه یک امتیاز وام شمرده می شود. بدین ترتیب هر متقاضی دریافت وام در تهران برای دریافت وام ۵۰۰ میلیون تومانی باید ۱۰۰۰ برگه اوراق بخرد. بنابراین برای دریافت تسهیلات ۱ میلیارد تومانی زوجین باید ۲۰۰۰ برگه و وام ۲۸۰ میلیون تومانی جعاله ۵۶۰ برگه اوراق تسه خریداری کرد.
امتیاز تسهیلات مسکن سال ۱۴۰۴ طبق آخرین معاملات صورت گرفته در فرابورس ۱۱۸ هزار و ۹۴۳ تومان است که نسبت به روز گذشته ۵ درصد کاهش قیمت داشته است.
با این حساب امروز زوجین تهرانی برای دریافت تسهیلات مسکن به همراه وام جعاله مطابق قیمت های ۴ اسفند ۱۴۰۴ لازم است ۲۵۶۰ برگه اوراق به قیمت ۱۱۸ هزار و ۹۴۳ تومان خریداری کنند که حدودا ۳۰۴ میلیون و ۴۹۴ هزار تومان می شود. در حقیقت وام ۱.۲۸ میلیارد تومانی برای یک خانواده دو نفره در پایتخت ۳۰۴ میلیون تومان آب می خورد.
این در حالیست که بر مبنای قیمت های دیماه سال جاری هزینه دریافت وام اوراق برای زوجین ساکن در تهران حدود ۴۳۵ میلیون تومان بود.
سقف تسهیلات اوراق در مراکز استانها و شهر های بالای ۲۰۰ هزار نفر به ازای هر نفر ۸۰۰ میلیون تومان است که به زوجین ۱۶۰ میلیون تومان به اضافه ۲۸۰ میلیون تومان وام جعاله پرداخت می شود.
در سایر مناطق شهری به هم ۶۰۰ میلیون تومان وام اوراق به هر نفر تعلق می گیرد، بنابراین زوجین در این مناطق می توانند یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون وام اوراق به همراه ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات جعاله دریافت نمایند.
وام دو نفره اوراق مسکن صرفاً محدود به زوجین نیست. از اردیبهشت سال جاری اعلام گردید سقف این تسهیلات به بستگان با مصادیق «پدر و فرزند»، «مادر و فرزند»، «خواهر و برادر»، «خواهر و خواهر» و «برادر و برادر» هم تعلق می گیرد.
در سالهای قبل برای پرداخت تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق، محدودیت مربوط به سال ساخت ساختمان وجود داشت که اردیبهشت سال جاری این محدودیت برداشته شد. بدین سبب اعطای این تسهیلات فارغ از قدمت بنا (با رعایت عمر مفید باقی مانده از ملک بر اساس گزارش ارزیابی) ممکن است.
به اجمال، از اردیبهشت امسال اعلام گردید سقف این تسهیلات به بستگان با مصادیق پدر و فرزند، مادر و فرزند، خواهر و برادر، خواهر و خواهر و برادر و برادر هم تعلق می گیرد. در سال های قبل برای پرداخت تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق، محدودیت مربوط به سال ساخت ساختمان وجود داشت که اردیبهشت امسال این محدودیت برداشته شد.
منبع: zipokala.ir
