بیشتر شدن مبلغ کوپن همزمان با افزایش تورم

به گزارش زیپو کالا به نقل از ایسنا، به دنبال اجرای طرح جدید کالا برگ که دولت به منظور تقویت معیشت و افزایش قدرت خرید خانوارهای کارگری از دی ماه کلید زد، اعتبار کالا برگ برای همه دهک های درآمدی برمبنای جدول زمان بندی شارژ شد و خانوارها برای خرید کالاهای اساسی و مایحتاج مورد نیاز خود به فروشگاه های منتخب و متصل به سامانه کالا برگ مراجعه و اعتبار خودرا خرج کردند.
در این بین خیلی از کارشناسان و تحلیل گران اقتصادی و حتی مصرف کنندگان و خانوارها از ناکافی بودن مبلغ اختصاص یافته سخن گفته و اعتقاد دارند که این اعتبار برای خرید همه اقلام پاسخگو نیست و ضروری است افزایش داده شود.
مقامات کارگری نیز به جهت افزایش قدرت خرید خانوارهای کارگری خواهان افزایش اعتبار کالا برگ وتنوع اقلام پیشبینی شده در سبد کالا برگ شدند.
اعتبار کالا برگ باید با افزایش تورم بالا برود. اگر مثل یارانه های قبلی ثابت بماند دردی را دوا نمی کند.
فتح الله بیات-رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت و گو با ایسنا، باور دارد شاید این طرح بتواند در مقطعی مشکل معیشتی مردم را حل و هزینه ها را جبران کند ولی در طولانی مدت اساسا خانوارها از لحاظ مصرفی به مشکل برمی خورند مگر این که با افزایش تورم این مبلغ هم بالا برود در غیر این صورت اگر مثل یارانه های قبلی ثابت بماند دردی را دوا نمی کند.
وی تاکید دارد که اعتبار اختصاص یافته و شارژ کالا برگ باید افزایش داده شود و متناسب با قیمت های بازار بیشتر شود برای اینکه با عنایت به افزایش قیمت کالاها در بازار، مبلغ کالا برگ قسمتی از هزینه خوراکی ها را پوشش می دهد و ضروری است افزایش یابد.
ناصر چمنی – کارشناس اقتصادی نیز در گفت و گو با ایسنا خواهان افزایش مبلغ کالا برگ با عنایت به نرخ تورم موجود شده و می گوید: تورم پیش از اجرای سیاست حذف ارز ترجیحی بالا بود و الان که در بهمن ماه هستیم به ۶۰ درصد رسیده است، بنابر این با این میزان تورم طبیعی است که اعتبار کالا برگ پاسخگو نباشد.
در راستای افزایش اعتبار کالا برگ مسؤلان دولتی اعلام نمودند که در صورت تصمیم گیری در این خصوص و تصویب دولت، به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.
در صورت افزایش تورم، مبلغ کالا برگ الکترونیکی براساس دستور رئیس جمهوری بیشتر می شود.
روز گذشته احمد میدری – وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه جلسه هیأت دولت درباره ی احتمال شارژ کالا برگ در صورت افزایش قیمت کالاهای اساسی اظهار داشت: براساس دستور رئیس جمهور در صورت افزایش تورم، مبلغ کالا برگ الکترونیکی هم افزایش خواهد یافت. جدول کالاهای اساسی را با عنایت به میزان مصرف محاسبه و اگر ارزش آنها تغییر یابد، لحاظ می نماییم. بطورمثال روغن افزایش قیمت داشته ولی مرغ و تخم مرغ کاهشی بوده است که در مجموع این ۳ قلم را تا اواسط اسفند محاسبه می نماییم و به دولت می دهیم تا اگر افزایشی بود، برمبنای دستور رئیس جمهور و مصوبات، مبلغ کالا برگ افزایش یابد.
به اعتقاد تحلیل گران اقتصادی ابزارها و ساز و کارهایی نظیر توزیع کالا برگ می تواند یک راه حل حمایتی از خانوارها و اقشار لطمه پذیر باشد و جلوی انتقال مستقیم شوک های قیمتی به سبد مصرفی خانوار را بگیرد.
به زعم آنها چنانچه سطح عمومی قیمتها افزایش پیدا کند و مبلغ کالا برگ بتناسب آن تعدیل نشود، امکان دارد از اثر حمایتی آن کاسته و قسمتی از فشار تورمی به خانوارها منتقل شود.
به گزارش زیپو کالا به نقل از ایسنا، طرح کالا برگ قسمتی از بسته سیاستی جامع دولت می باشد که هدف آن تثبیت قدرت خرید مردم در عرصه کالاهای اساسی است. دولت در نظر دارد با اجرای این طرح یارانه را از شروع زنجیره به مصرف کننده غائی منتقل کند، به نحوی که هرگونه افزایش قیمت احتمالی، بطور کامل جبران و قدرت خرید خانوارها حفظ شود.

منبع:

دنیای فندک های زیپو در دستان شما! با زیپو کالا، بهترین فندک ها رو با بهترین قیمت خریداری کنید!