رئیس سازمان جهادكشاورزی آذربایجان شرقی: نظام صنفی کشاورزی سنگ بنای تشکیل اتاق اصناف است

به گزارش زیپو کالا رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: نظام صنفی کشاورزی سنگ بنای تشکیل اتاق اصناف است و امروز بخش کشاورزی از ناکارآمدی بازرگانی محصولات و عدم وجود نظام بهره برداری رنج می برد.

به گزارش زیپو کالا به نقل از مهر، اکبر فتحی شامگاه دوشنبه در جلسه بررسی نقش نظام صنفی کشاورزی در توسعه کشت های قراردادی اظهار داشت: چالش های بخش کشاورزی به قدری زیاد است که قرار دادن آنها در کنار هم به جمع اضداد می انجامد بنابراین باید برنامه ای برای مجموع این اضداد در نظر گرفته شود.
وی این چالش ها را به دو بخش تقسیم نموده و اظهار داشت: گذشته از شرایط جوی که به شدت تأثیرگذار بوده و اصلی ترین چالش بخش کشاورزی است، این بخش از ۲ چالش عمده ناکارآمدی بازرگانی محصولات کشاورزی و عدم وجود نظام بهره برداری مشخص در زمینه فعالیتهای کشاورزی رنج می برد.
وی اضافه کرد: در صورتیکه این اطمینان ایجاد شود که کشاورز در بازار گرفتار مشکل نخواهد بود، طبیعتاً مسائل فنی و دیگر مسائل قابل حل خواهد بود چونکه خود کشاورز درصدد حل آن برخواهد آمد اما کالبد شکافی این چالش ما را به مشکل اصلی نظام بهره برداری رهنمون می سازد کوچک بودن قطعات کشاورزی و اقتصادی نبودن واحدهای تولیدی همگی به اهمیت ندادن کشاورزان به بازار محصولات کشاورزی و تداوم استفاده از شیوه های سنتی منجر می گردد.
وی هدف کشاورزی قراردادی را ارتباط دادن تولیدکنندگان با گروه هایی دانست که با نیاز بازار آشنایی دارند اضافه کرد: بدین سان که خریداران به مطالعه نیازهای بازار و ذائقه مردم پرداخته و بر طبق آن قراردادی با تولید کنندگان منعقد می نمایند و حمایت های لازم را در جهت تولید محصولات مورد تقاضا به عمل می آورند بدین سان تولیدکنندگان هم دغدغه از بابت فروش محصولات خود نخواهند داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ضمن اشاره به دغدغه های موجود در مورد گندم عنوان کرد: در مورد بقیه محصولات همان فرایند وجود دارد و به قیمت روز آن محصول قرارداد بسته می شود اما در مورد خرید توافقی گندم ابهاماتی وجود دارد همانند این که وقتی در شهریور ماه قیمت گذاری صورت می گیرد قیمت زمان برداشت محصول نامشخص است اما حسن خرید توافقی گندم این است که کشاورز می تواند در مورد کاشت یا عدم کاشت گندم تصمیم گیری نماید با عنایت به این که گندم محصولی استراتژیک است، در تمام کشورهای دارای ثبات اقتصادی، برنامه های مشخصی در جهت تولید آن در نظر گرفته می شود اما سوق دادن گندم در چارچوب کشاورزی قراردادی به طور عمده به علت ملاحظات صنف و صنعت است.
وی ضمن اشاره به عمده ترین ایراد وارده به محصول گندم استان اظهار داشت: با عنایت به شرایط آب و هوایی استان گندم مورد تقاضای کارخانجاتی که بر اساس میزان گلوتن مبادرت به خرید می نمایند، با مشخصه های مورد درخواست در مناطق خاصی از استان امکان تولید دارد که در همان مناطق مبادرت به تولید خواهد شد این اقدام امر مبارکی در جهت تنظیم بازار محصولات کشاورزی خواهد بود.
فتحی ضمن بیان این که خرید تضمینی کف قیمت می باشد تصریح نمود: خرید تضمینی آخرین چاره در مقطعی است که تولیدکننده در فروش محصول خود به فروماندگی رسیده است در این هنگام دولت با برآورد هزینه تمام شده محصول (نه سود) مبادرت به خرید محصول می نماید اگر در شهرستانی محصولات با خرید تضمینی به فروش نمی رسد میتوان به این نتیجه رسید که اوضاع امیدوارکننده است.
وی بر اطلاع رسانی اطلاعات اساسنامه نظام صنفی به کشاورزان تاکید نموده و اظهار داشت: پروانه های صادره از جانب نظام صنفی کشاورزی قابل تبدیل به پروانه کسب می باشد که در تمام مراجع پروانه ای قابل قبول خواهد بود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه آیین نامه نظام صفی به همه استان ها ابلاغ گردیده و سازمان جهاد کشاورزی استان ناگزیر به اجرای آن است اظهار داشت: شکل گیری اتاق اصناف به طرح موضوعات کشاورزی در سطحی فراتر و در حوزه استانی کمک خواهد نمود.
وی اظهار داشت: تشکیل اتاق اصناف یا هر اقدام دیگری نمی تواند نافی زحمات نظام صنفی در خلال ۱۰ سال قبل باشد سنگ بنای اولیه تصمیم گیری امروز مسئولین بخش کشاورزی در جهت تشکیل اتاق اصناف و مجاب شدن ایشان برای ورود به این امر از نظام صنفی نشأت می گیرد تنها تفاوت موجود، افزایش مسئولیت در برابر پشتیبانی از حقوق کشاورزان در سطحی بالاتر و استانی است.

منبع: