وزیرنفت خبر داد؛ بهره برداری از ایرانی ترین خط لوله انتقال نفت

به گزارش زیپو کالا وزیر نفت اظهار داشت: امروز مرحله اول از طرح خط لوله گوره-جاسک که ایرانی ترین و سریع ترین خط لوله است، به بهره برداری می رسد و در سال ۱۴۰۱ این طرح به بهره برداری کامل می رسد.

به گزارش زیپو کالا به نقل از مهر، بیژن نامدار زنگنه امروز در آئین بهره برداری از طرح های وزارت نفت، عنوان کرد: طرح خط لوله انتقال نفت گوره-جاسک و پایانه نفتی آن با اعتبار ۲ میلیارد دلار در شورای اقتصاد تصویب و ابلاغ گردیده بود که فرایند ساخت و تأمین تجهیزات از سال ۹۷ آغاز و عملیات لوله گذاری رسمی برای این طرح در تیر ماه سال ۹۹ آغاز شد. این خط لوله با قطر ۴۲ اینچ یعنی ۱۰۶ سانتی متر و به طول هزار کیلومتر از گوره نفت خام سنگین و غیرسنگین به جاسک منتقل می کند.
وزیر نفت اضافه کرد: در پایانه جاسک ۲۰ مخزن با ۱۰ میلیون بشکه ذخیره سازی در دست اجراست. نفت خام با طی مسافت هزار کیلومتر به بندر جاسک رسیده است.
زنگنه اظهار داشت: در این طرح پنج ایستگاه پمپاژ، تجهیزات اندازه گیری و پایش، راه اندازی مخازن ذخیره سازی و ساخت اسکله صادراتی اجرا شده و با اجرای آن، امکان انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام از پایانه نفتی گوره در استان بوشهر به منطقه جاسک در ساحل دریای عمان فراهم می شود و جاسک بعنوان دومین پایانه صادراتی نفت خام کشور، اهمیت راهبردی می یابد.
وی افزود: تابحال یک میلیار د و ۲۰۰ میلیون دلار در این طرح هزینه شده و هم اکنون طرح پیشرفت ۸۲ درصدی یافته است.
زنگنه اظهار داشت: این طرح الان با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه بهره برداری می شود، از مهر تا آبان به ۴۰۰ هزار بشکه، از آبان تا دی به ۵۰۰ هزار بشکه و با آمدن تلمبه خانه ها و مخزن ذخیره در جاسک از دی تا اسفند به ۷۵۰ هزار بشکه و از اسفند به بعد به یک میلیون بشکه ظرفیت خواهد رسید. این طرح در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری کامل می رسد.
وزیر نفت با اعلان اینکه در تمامی بخش های این خط لوله الزامات ملی و بین المللی رعایت شده است، عنوان کرد: این طرح جلوه ای از درهم شکستن تحریم ها و تکیه بر توان داخلی بود. برای تأمین ۴۰۰ هزار تن مس ورق با شرکتهای خارجی قرارداد بستیم اما این شرکت ها مقدار کمی ورق دادند و دیگر امکان تحویل نبود، ازاین رو شرکت ملی نفت ایران با دو شرکت فولادی داخلی برای تولید تختات و ورق مورد احتیاج به تفاهم رسید و بخش اصلی ورق مقاوم در ایران تولید شد. همینطور ۶ شرکت پمپ ساز، ۵۰ پمپ این طرح را ساختند.
وی افزود: این طرح زمینه ساز توسعه اقتصادی منطقه مکران است. طرح خط لوله گوره-جاسک ایرانی ترین و سریع ترین خط لوله و استراتژیک ترین طرح در این دولت می باشد. ۲۵۰ شرکت بزرگ و کوچک داخلی در این طرح مشارکت و افزون بر ۱۰ هزار نفر در آن کار کردند.
گفتنی است، هدف از راه اندازی این خط لوله، انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت تولیدی در خوزستان به سواحل مکران، ذخیره سازی نفت در کنار سواحل دریای عمان، صادرات نفت ایران از پایانه جدید، تضمین استمرار نفت خام، ارتقا جایگاه ایران در بازارهای بین المللی، تمرکززدایی از خارک و توسعه پایدار و اشتغال زایی در سواحل مکران عنوان شده است.

منبع: