دلار به كمتر از ۱۵ هزار تومان هم می رسد؟

به گزارش زیپو کالا به اعتقاد یک تحلیلگر اقتصادی، اگر تمام منابع ارزی کشور در بازار ارز تزریق شود، دلار به کمتر از ۱۵ هزار تومان می رسد اما در خوش بینانه ترین حالت این قیمت حداکثر دو تا سه ماه می تواند حفظ شود و پس از آن، جهش پیدا می کند.
میثم هاشم خانی در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: طبق نظریه برای قدرت خرید، نرخ برابری پول های خارجی در مقابل پول کشور ما به شکلی کارنامه کنترل تورم در ایران را با کشورهای دیگر مقایسه می کند. به عبارت دیگر، کشورهایی که کارنامه موفق تری در کنترل تورم دارند، پول آنها ارزش و قدرت بیشتری نسبت به ریال دارد؛ بگونه ای که در ۱۰ سال گذشته قیمت دلار در مقابل ریال ۲۲ برابر، قیمت درهم امارات در مقابل ریال ۱۸ برابر، نرخ برابری دینار عراق در مقابل ریال ۱۵ برابر و نرخ برابری واحد پول افغانستان هم ۱۳ برابر شده است.
وی درباره اینکه قیمت تعادلی و با ثبات دلار باید چه قدر باشد؟ توضیح داد: از نظر من قیمت دلاری که می تواند برای بازار ارز آرامش و ثبات به همراه بیاورد، حدود ۲۱ هزار تومان در اسفند سال جاری و حدود ۲۸ هزار تومان در اسفند سال آینده است. طبیعتا اگر قیمت تعادلی این باشد، در صورت بالاتر رفتن قیمت دلار از این محدوده، پیشبینی می شود که قیمت آن در آینده کاهش پیدا کند. همچنین، اگر قیمت دلار از محدود ۲۱ هزار تومان خیلی پایین تر بیاید، انتظار این است که در آینده قیمت دلار جهش پیدا کند.
وی ادامه داد: دلیل اینکه قیمت تعادلی دلار برای سال آینده بیشتر از سال جاری است، تورم بالای کشورمان در مقایسه با میانگین تورم دنیا است و اینکه ریال خیلی قدرت نرخ برابری کمتری در مقایسه با پول های رایج در دنیا دارد.
این تحلیلگر اقتصادی در پاسخ به اینکه دلار تا چه حدی می تواند با کاهش قیمت مواجه شود؟ اظهار داشت: پاسخ من به این سؤال که آیا دلار می تواند به زیر ۱۲ هزار تومان برسد، بله است و این تنها با تزریق تمام منابع ارزی به بازار ارز عملیاتی می شود؛ اما در این حوزه مساله این است که کاهش قیمت پایدار نمی ماند. اگر دلار به هر صورتی به کمتر از ۱۵ هزار تومان برسد، در خوش بینانه ترین حالت این قیمت حداکثر دو تا سه ماه می تواند حفظ شود پس از آن به سمت قیمت تعادلی که در بالا ذکر شد، جهش پیدا می کند.
هاشم خانی با تاکید براینکه صعود دلار از قیمت تعادلی هم کوتاه مدت است، افزود: در طول ۳۰ سال قبل نوسانات و جهش های دلار در ایران شدت بیشتری گرفته است، چونکه هم اکنون کشورهای زیادی تکنولوژی و سیاست رسیدن به تورم زیر ۳ درصد را پیدا کرده اند و هر چه تعداد این کشورها بیشتر شود، جهش ها و بحران هایی ارزی و دلاری در ایران شدت می گیرد.