وحشت بورس های جهانی از گسترش كرونا در آمریكا

به گزارش زیپو كالا با افزایش شمار قربانیان ویروس كرونا در آمریكا، بیشتر شاخصهای بورسی نزولی شدند.
به گزارش زیپو كالا به نقل از رویترز، هر چند سرعت شیوع كرونا در مناطق مختلف چین كاهشی شده است اما انتشار موارد جدید مبتلا شدن به كرونا در كشورهای مختلف، سبب ایجاد موج جدیدی از نگرانی ها در میان معامله گران شده است. تابحال بیشتر از ۹۲ هزار و ۸۰۰ مورد مبتلا شدن به كرونا گزارش شده است كه در این بین ۳۲۰۱ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان كشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به چین با ۲۹۸۱ نفر، ایتالیا با ۷۹ نفر، ایران با ۷۷ نفر و كره جنوبی با ۳۲ نفر بوده است.
در خیلی از كشورهای جهان همچون چین، ژاپن، كره جنوبی، سنگاپور، هنگ كنگ، تایلند، تایوان، مالزی، ایران، ایتالیا، استرالیا، آلمان، آمریكا، ویتنام، فرانسه، ماكائو، كانادا، امارات متحده، اتریش، الجزایر، كرواسی، سوییس، رومانی، انگلیس، فیلیپین، هند، روسیه، اسپانیا، بلژیك، كامبوج، مصر، فنلاند، اسرائیل، كویت، عمان، افغانستان، لبنان، نپال، سری لانكا و سوئد مبتلا شدن به كرونا گزارش شده است.
به دنبال افزایش شمار قربانیان ویروس كرونا در آمریكا به ۹ نفر، فدرال رزرو نرخ بهره را در اقدامی كم سابقه با ۰.۵ درصد كاهش به محدوده یك تا ۱.۲۵ درصدی كم كرد.
در شرق آسیا هم بانك مركزی چین با ورود همه جانبه خود به بازارهای مالی این كشور تا حدی باعث دلگرمی معامله گران شده است. علاوه بر تزریق حدود ۲۴۰ میلیارد دلار منبع ارزی به بازار، بانكهای دولتی و مقام های مختلف محلی چین از عرضه حدود ۲۰۰ میلیارد یوان تسهیلات به بنگاه های كوچك و متوسط اطلاع داده اند. با این وجود ریزش های اخیر بورس های جهانی كه از زمان ركود بزرگ ۲۰۰۸ بی سابقه بوده است، كماكان ادامه دارد.
از جانب دیگر بانك مركزی ژاپن هم به مانند همتای چینی از برنامه ریزی برای ورود و پشتیبانی از بازارهای مالی اطلاع داده است. هوراهیكو كورودا، رئیس بانك مركزی ژاپن گفته است كه این بانك اوضاع را به دقت زیر نظر گرفته است و نقدینگی لازم را برای پشتیبانی از بازارهای مالی فراهم خواهد نمود.
بانك مركزی اروپا و وزیر دارایی فرانسه هم در اظهاراتی جداگانه اعلام نمودند كه در حال بررسی اقدامات ممكن برای پشتیبانی از بازارهای مالی و كاستن از تبعات منفی كرونا هستند.
ریشی جالان، استراتژیست سرمایه گذاری در موسسه “سیتی گروپ كپیتال” اظهار داشت: اقدام بانك مركزی آمریكا در كاهش نرخ بهره نشان داد كه اوضاع تا چه حد جدی شده است. این می تواند ریسك كرونا بر اقتصاد جهانی از دید معامله گران را افزایش دهد.
در اروپا و به دنبال قرنطینه چندین شهر در ایتالیا، مقامات فرانسه و اتریش از اتخاذ تدابیر امنیتی و بهداشتی شدید اطلاع داده اند. فرانسه پیشبینی كرده است با كاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی توریست مواجه شود. اولیور وران، وزیر بهداشت فرانسه از رایزنی با همتایان اروپایی خود برای مقابله از ایجاد یك اپیدمی در اروپا اطلاع داده است. حالا فرانسه دومین كانون درگیر با كرونا بعد از ایتالیا در اروپا بشمار می رود و این ویروس جان چهار نفر را تابحال در فرانسه گرفته است.
در وال استریت، همه شاخص ها ریزشی بودند تا جایی كه سه شاخص مهم بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص “داوجونز ایدانستریال اوریج” با ۲.۹۴ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۵ هزار و ۹۱۷.۴۱ واحد بسته شد. شاخص “اس اند پی ۵۰۰” با ۲.۸۱ درصد ریزش تا سطح ۳۰۰۳.۳۷ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریكا یعنی ” نزدك كامپوزیت” با كاهش ۲.۹۹ درصدی در سطح ۸۶۸۴.۰۹ واحدی بسته شد.
انتظار می رود كه با عنایت به تداوم تعطیلی بخش بزرگی از اقتصاد چین و تعلیق فعالیت شركت های خارجی در این كشور، خسارت های اقتصادی ناشی از این ویروس بر اقتصاد جهانی كماكان ادامه داشته باشد.
تیم گیرسكی، استراتژیست سرمایه گذاری در موسسه “اینورنس كانسیل” اظهار داشت: ویروس كرونا در ایام اخیر در صدر توجهات معامله گران قرار دارد چون كه مطمئنا رشد اقتصادی بخش بزرگی از جهان تحت تأثیر آن قرار خواهد گرفت. شاید با عنایت به روند كاهش سرعت شیوع بیماری بتوانیم امیدوار باشیم كه این اوضاع زودتر تمام شود.
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملكرد مشابهی داشتند؛ تا جایی كه شاخص “نیك كی ۲۲۵” بورس توكیو ژاپن با ریزش ۰.۰۸ درصدی تا سطح ۲۱ هزار و ۱۰۰.۱۰۶ واحدی پایین رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ كنگ ۰.۲۴ درصد پایین رفت و در سطح ۲۶ هزار و ۲۲۲.۰۷ واحد بسته شد.
در چین شاخص “شانگ های كامپوزیت” جهش ۰.۵۸ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۴۱۱۵.۰۵ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایكس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۱.۷۱ درصد كاهش و ایستادن در سطح ۶۳۲۵.۴۰ واحدی به كار خود خاتمه داد. در میان دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص ” تاپیكس” ژاپن نزولی بود.
رقابت های انتخاباتی درون حزبی آمریكا حالا به ایستگاه پنجم رسید و انتخابات درون حزبی دموكرات ها در ۱۴ ایالت این كشور كه نقش بسیار مهمی در تعیین نامزد این حزب خواهد داشت، به صورت همزمان در ایالت های آلاباما، آركانزاس، كالیفرنیا، كلرادو، مین، ماساچوست، مینه سوتا، كارولینای شمالی، اوكلاهاما، تنسی، تگزاس، یوتا، ورمونت و ویرجینیا برگزار گردید.
هنوز نتایج شمارش آرا به صورت نهایی اعلام نشده است اما همان گونه كه انتظار می رفت، برنی سندرز و جو بایدن رقابت تنگاتنگی با یكدیگر دارند. انتخابات ریاست جمهوری آمریكا در ماه نوامبر سال جاری انجام خواهد شد. نامزدی دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه قطعی شده است.
از سوی دیگر مقامات انگلیس و اتحادیه اروپا بعد از یك وقفه یكماهه، مذاكرات خویش را برای امضای پیمان تجاری جدید شروع كردند. هم اكنون ۱۱ سرفصل كلیدی مورد مذاكره قرار خواهد نمود و طرفین تا ماه ژوین برای رسیدن به توافقات اولیه فرصت دارند. انگلیس خواستار داشتن روابطی مشابه كانادا با اتحادیه اروپا شده هر چند كه طرف اروپایی تابحال از خود اشتیاقی برای این مسئله نشان نداده است. انگلیس حالا در حال مذاكره با استرالیا برای امضای پیمان تجارت آزاد پسابرگزیت است و انتظار می رود مذاكره با آمریكا هم برای امضای پیمانی بزرگ بزودی آغاز شود.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص ها تحت تأثیر افزایش شمار مبتلایان به كرونا در ایتالیا و فرانسه و مذاكرات برگزیت قرار داشتند تا جایی كه شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۷۲۴.۶۹ واحد بسته شد.
شاخص “كك ۴۰” بورس پاریس با افت ۰.۱۷ درصدی در سطح ۵۳۸۴.۰۸ واحد بسته شد و شاخص “دكس ۳۰” بورس فرانكفورت در آلمان با صعود ۰.۱۴ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۲.۰۹ واحدی به كار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص “ایبكس ۳۵” ۰.۲۲ درصد پایین رفت و به ۸۷۹۱.۹۰ واحد رسید.
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها نزولی بود. هر بشكه نفت ” وست تگزاس اینتر مدیت” با ۰.۱۱ درصد كاهش به ۴۷.۱۳ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۰.۴ درصدی به ازای ۵۱.۶۵ دلار در هر بشكه مبادله شد.
همینطور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۲۵ درصد كاهش نسبت به روز قبل در سطح ۱۶۳۶.۷۴ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۰.۱ درصدی به ازای ۱۷.۱۷ دلار مبادله شد.