یك مقام مسئول خبر داد: پرداخت ۶ هزار میلیارد وام اشتغال زایی روستایی به طرحهای كشاورزی

یک مقام مسئول از پرداخت ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری اطلاع داد.
به گزارش زیپو کالا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر امور اقتصادی این وزارتخانه اظهار داشت: از کل ۱۳ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان تسهیلات تخصیص یافته به طرح های مشمول قانون پشتیبانی از توسعه و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری در چهار مرحله، ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای ۴۰ هزار و ۵۰۰ طرح کشاورزی پرداخت شده است.
محمد خالدی پیشبینی کرد: ۹۵ هزار شغل با جذب این تسهیلات و راه اندازی طرح در مناطق روستایی و عشایری کشور ایجاد شود.
وی اضافه کرد: از ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداختی، نزدیک به ۱۳ درصد آن به طرح های گلخانه ای، ۲۱ درصد صنایع تبدیلی و تکمیلی و ۵۱ درصد به بخش دامپروری در مناطق روستایی و بقیه آن به سایر طرح های کشاورزی و عشایری پرداخت شده است.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، سهم این بخش از کل منابع ۱.۵ میلیارد دلاری قانون پشتیبانی از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری را بر مبنای آیین نامه اجرایی آن ۴۵ درصد، فعالیتهای خدماتی و فناوری اطلاعات ۱۵ درصد، صنایع و معادن کوچک و صنایع دستی هر یک ۱۰ درصد و سرمایه در گردش واحدهای مستقل در نواحی روستایی را ۱۰ درصد عنوان نمود.
وی، سهم ۴۵ درصدی بخش کشاورزی از کل این تسهیلات را ناکافی خواند و عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی پیگیر افزایش این سهم تا ۷۰ درصد است، چونکه آمارها نشان داده است تقاضا برای جذب این تسهیلات برای فعالیت ها و طرح های کشاورزی در مناطق روستایی و عشایری بیشتر است.
خالدی افزود: تابحال ۶۰ هزار میلیارد تومان طرح متقاضی برای دریافت این تسهیلات در سازمان های جهاد کشاورزی در کشور داشتیم که ۳۰ هزار میلیارد تومان از این طرح های کشاورزی در دستگاههای اجرایی تأیید شده اند.
وی اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی به دنبال آن است که از محل منابع بازگشتی تسهیلات طرح های راه اندازی شده این بخش، سهم خویش را در مرحله پنجم هم برای اجرای طرح ها ی مناطق روستایی و عشایری دریافت کند.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی هم درصدد اصلاح قانون پشتیبانی از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری است، عنوان کرد: درخواست برای اصلاح این قانون از مجلس قبل شروع شد و در مجلس یازدهم در حال پیگیری است و وزارت جهاد کشاورزی می تواند با دفاعیات خود در روند اصلاحات، سهم بخش کشاورزی را از منابع تسهیلات توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری افزایش دهد.
وی اضافه کرد: با عنایت به ماهیت و ظرفیت مناطق روستایی، امکان افزایش سهم بخش کشاورزی از منابع تخصیصی جدید و منابع برگشتی وجود دارد.
خالدی درباره میزان پرداخت این تسهیلات به استان ها اظهار داشت: بیشترین تسهیلات توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری به استان های کرمانشاه با ۱۰ درصد، خراسان رضوی ۷.۵ درصد، کرمان ۵ درصد، فارس ۵ درصد و سیستان و بلوچستان ۴.۵ درصد پرداخت شده است.
وی تصریح کرد که این تسهیلات با کارمزد ۶ درصد در مناطق برخوردار و ۴ درصد در مناطق مرزی و کم برخوردار تخصیص می یابد.
بر پایه این گزارش، قانون پشتیبانی از توسعه و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری از جانب دولت در سال ۹۶ به صورت مستقل از روند موجود تسهیلاتی در بخش های مختلف تصویب گردید و وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی مجری اصلی اجرای آن است.

منبع: