استعلام كرونای رانندگان و مسافران الزامی شد

به گزارش زیپو كالا استعلام الكترونیكی وضعیت مبتلایان به كرونا برای مسافران هوایی، ریلی و زمینی داخل كشور و رانندگان تاكسی های اینترنتی الزامی شد.
به گزارش زیپو کالا به نقل از ایسنا، چندی قبل امیر ناظمی -رئیس سازمان فناوری اطلاعات- اعلام کرد: طبق یک بررسی با وزارت بهداشت، مشخص شد ۲۰ درصد مبتلایان به کرونا، قرنطینه را رعایت نمی کنند. با ابلاغ وزارت بهداشت بر پایه دولت الکترونیکی، بزودی مبتلایان کووید ۱۹ امکان استفاده از قطار بین شهری، پروازهای هواپیمایی و تاکسی های اینترنتی را در دوران بیماری و قرنطینه ندارند.
علیرضا رئیسی -معاون بهداشت وزیر بهداشت- هم اعلام نمود: در جهت اجرای بند ۷ مصوبه جلسه چهل و دوم ستاد ملی مدیریت کرونا در مورد عدم جابجایی مسافران دارای تست کرونای مثبت و با توجه به تسریع در قطع زنجیره انتقال کرونا، از تاریخ ۲۸ آبان هرگونه جابجایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا ممنوع می باشد.
همینطور محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره فعالیت تاکسی های اینترنتی هم اعلام نمود که با اتصال به ⁧‫دولت الکترونیکی‬⁩، بررسی رانندگان خود با بانک اطلاعاتی مبتلایان به ⁧‫کرونا‬⁩ را آغاز کردند و سایر تاکسی های اینترنتی هم در این هفته موظفند به دولت الکترونیکی متصل شوند.

عدم جابجایی مسافران دارای تست کرونای مثبت
در این راستا به نقل از سازمان فناوری اطلاعات ایران، بهنام ولی زاده -سرپرست معاونت دولت الکترونیکی- با اشاره به لزوم اجرای بند (۷) مصوبه جلسه چهل و دوم ستاد ملی مدیریت کرونا در مورد عدم جابجایی مسافران دارای تست کرونای مثبت و ضرورت تسریع در قطع زنجیره انتقال کرونا اظهار نمود: از این پس کلیه شرکتهای هواپیمایی و هم «ارایه دهنده سامانه های فروش بلیت مسافری به صورت انفرادی و چارتری» که هم اکنون سامانه های آنها در دفاتر خدمات مسافربری و گردشگری کشور در حال استفاده است، ملزم هستند ضمن انجام تنظیمات فنی لازم از راه گذرگاه خدمات الکترونیکی سروا (PGSB) که در سازمان فناوری اطلاعات ایران ایجاد و به راه افتاده است از امکان «استعلام الکترونیکی و ممانعت فروش بلیت» استفاده کنند.
وی که علت ایجاد این توانایی را افرادی می داند که با وجود آگاهی از بیماری مبادرت به مسافرت با بهره گیری از وسایل حمل و نقل مسافربری می کنند، در تکمیل جزئیات بیشتر اقدام مورد اشاره اظهار داشت: در این شیوه استعلام بر مبنای پارامترهای ورودی همچون کدملی و تاریخ سفر، نتیجه وضعیت ابتلای فرد به کرونا در تاریخ ارسال شده، مشخص می شود. چنانچه نتیجه استعلام الکترونیکی بر مبنای تاریخ سفر وی ممنوع باشد از فروش بلیت تا زمانی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجوز دهد، ممانعت خواهد شد.
سرپرست معاونت دولت الکترونیکی هم چنین خاطرنشان کرد با اجرایی شدن این مصوبه، کلیه شرکتهای ارائه دهنده خدمات تاکسی اینترنتی هم ملزم به استعلام الکترونیکی روزانه وضعیت مبتلا شدن به بیماری رانندگان خود هستند و شرکت موظف است در صورت مثبت بودن پاسخ در تاریخ آن روز، اپلیکیشن راننده مبتلا را غیرفعال و مسدود کنند.
ولی زاده در مورد مسافران اتوبوس های بین شهری هم گفت، شرکتهای مذکور موظف می باشند که نسبت به اصلاح فرمت صدور بلیت برای مسافران و ثبت کدملی مسافران و استعلام کدملی مسافران خود با سامانه مذکور اقدام نمایند.
از زمان راه اندازی آزمایشی این سرویس از هفته گذشته تابحال بیشتر از ۷۵۰ هزار استعلام از جانب شرکتهای هواپیمایی، شرکت رجا، شرکتهای تاکسی اینترنتی و شرکتهای فروش بلیت انجام شده است.