وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی اصناف نیک منش: تابحال پرونده ای برای واحدهای صنفی تشکیل نشده است

سرپرست معاونت بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران با اعلان اینکه تابحال پرونده ای در خصوص عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در واحدهای صنفی تشکیل نشده است اظهار داشت که برای رعایت تعطیلی واحدهای صنفی پرخطر در مناطق قرمز یا در وضعیت هشدار باید به مردم اطلاع رسانی شود.
به گزارش زیپو کالا به نقل از ایسنا، در هفته های اخیر و به دنبال اوج گیری باردیگر شیوع ویروس کرونا در کشور برخی اصناف پرخطر در مناطق قرمز و هشدار تعطیل اعلام شدند، برای مثال از اواخر تیرماه اعلام شده که برای پیش گیری از انتقال کرونا باشگاه ها ورزشی، ورزش های پر مواجهه مانند کشتی و…، مراکز تفریحی، آبی، باغ وحش ها، شهربازی و استخرهای سرپوشیده، باشگاه های بدن سازی، کافی شاپ ها، کافه ها، چای خانه ها و تالارهای پذیرایی حق فعالیت ندارند و برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی و همایش ها از تاریخ ابلاغ مصوبه که امروز است، به مدت یک هفته ممنوعست و این محدودیت ها تا اختتام هفته بعد هم تمدید شده است. اما مشاهدات میدانی نشان میدهد که این مصوبات در موارد زیادی رعایت نمی گردد و شاید اجرای آنها نیازمند ضمانت اجرایی قوی تری باشد.
در این رابطه بهنام نیک منش، سرپرست معاونت بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران، در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه پس از تصویب پروتکل های بهداشتی در ستاد ملی کرونا، آنها را به اتاق های اصناف سراسر کشور ابلاغ و نظارت بر اجرای آنها را پیگیری کردیم، اظهار نمود: در طول این مدت با هماهنگی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، گشت های مشترک با حضور اماکن انتظامی، سازمان های صنعت، معدن و تجارت (صمت) استانها و در مواردی با حضور صدا و سیما و رسانه ها برای پایش رعایت پروتکل های بهداشتی در واحدهای صنفی انجام شد، اما تابحال پرونده ای در خصوص عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در واحدهای صنفی تشکیل نشده است.
وی با اعلان اینکه در مواردی اصناف نسبت به رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی از طرف مراجعه کنندگان به واحدهای صنفی گلایه دارند، اظهار داشت: ممکنست واحد صنفی به سبب رعایت مشتری مداری به مراجعه کننده تذکر ندهند، اما شهروندان باید توجه کنید که حتما با ماست وارد واحد صنفی شوند. همین طور فروشگاه های زنجیره ای ملزم شدند که دستکش یک بار مصرف در اختیار مراجعه کنندگان قرار دهند.
نیک منش همین طور در پاسخ به سوالی درباره رعایت نشدن تعطیلی واحدهای صنفی پرخطر، با اعلان اینکه اختیار تعطیلی واحدهای صنفی پرخطر در استان های در حالت هشدار یا قرمز برعهده کمیته استانی متشکل از استانداری، وزارت بهداشت، اتاق اصناف، اتاق بازرگانی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اماکن انتظامی قرار گرفته، اشاره کرد: هر رسته صنفی که ملزم به تعطیلی باشد بلافاصله به آنها ابلاغ می شود و اصولا و از لحاظ قانونی این واحدها باید تعطیل باشند، مگر اینکه یک فرد صنفی پروانه کسب نداشته باشد و به صورت زیر پله ای فعالیت کند که در این صورت هم به محض وصول شکایت، اعضای کمیته استانی و تیم مشترک بازرسی با آنها برخورد می کنند و این واحدها طبق ماده ۱۷ قانون نظام صنفی واحدهایی که به مقررات، دستورالعمل ها و ابلاغیه های اتحادیه و وزارت صمت عمل نکنند، پلمپ می شود.
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران همین طور در پاسخ به اینکه ممکنست شهروندان خودشان هم تمایل به حضور در صنوف خطر داشته باشند و دراین زمینه شکایتی ارائه نکنند در این صورت ضمانت اجرایی تعطیلی ها چیست، اشاره کرد: هم اکنون اتحادیه ها بر تعطیلی واحدهای پرخطر نظارت می کنند، اما باید برای مردم آگاه سازی شود که برای مثال اگر واجب نیست به آرایشگاه مراجعه نکنند تا زمانی که وضعیت استان از حالت قرمز و هشدار بیرون رود، اما در مواردی شاهد می باشیم که شهروندان از آرایشگر می خواهند که به آرایشگاه بیاید، کار آنها را انجام دهد و باردیگر به منزل برگردد.