یك مقام مسئول اعلام كرد؛ پیش بینی تولید ۹۱۵ هزار تن انار امسال

زیپو كالا: مدیركل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی وزارت جهاد پیش بینی كرد: تولید انار امسال حدود ۹۱۵ هزار تن باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد كشاورزی، مدیركل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی اظهار داشت: سطح باغات انار كشور ۸۹ هزار و ۶۰۰ هزار هكتار است.مسعود لطیفیان میانگین عملكرد تولید انار در ایران را ۱۵ تن در هكتار عنوان نمود و گفت: برخی باغداران پیشرو تا ۱۰۰ تن در هكتار انار تولید كرده اند.وی اضافه كرد: باغاتی كه مدیریت مناسبی داشتند و از سایبان استفاده كردند در پارسال تا ۶۰ تن در هكتار تولید انار داشته اند.لطیفیان تولید انار زیر سایبان را یكی از راهكار ها برای بهبود كمی و كیفی این محصول دانست و اشاره كرد: روش های نوین به باغی سبب بهبود كمی و كیفی میوه انار، افزایش بهره وری آب و كاهش خسارات آفات و بیماری ها در این محصول میگردد.وی اظهار داشت: هم اكنون تولید انار زیر سایبان در استان هایی همچون فارس، خراسان رضوی، مركزی و اصفهان به صورت الگویی انجام می گیرد.مدیر كل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به تولید انار در ۳۰ استان كشور اذعان داشت: استان های برتر تولید این محصول شامل فارس با ۲۵ درصد كل تولید، مركزی حدود ۱۱ درصد، خراسان رضوی و اصفهان هر كدام ۱۰ درصد، یزد ۷ درصد و سمنان ۶ درصد میگردد.صادرات ۱.۵ میلیون دلاری انار در سال گذشتهوی میزان تولید این محصول در پارسال را ۷۵۰ هزار تن عنوان و اشاره كرد كه سال ۹۶ حدود ۱۵۰۰ تن انار به ارزش ۱.۵میلیون دلار صادر گردیده است.لطیفیان اضافه كرد: این محصول به كشورهایی مانند ارمنستان، امارات، كره، عراق، عمان، تركمنستان، قطر، آلمان، سوئیس، روسیه، اتریش، هند، فرانسه و پاكستان صادر میگردد.وی درباره برخی ازمشكلات تولید انار در ایران اظهار داشت: تنش های محیطی، بالابودن ضایعات، آفات و بیماری ها و برخی نابسامانی های فیزیولوژی مانند دانه سفیدی انار و آفتاب سوختگی و ناكافی بودن صنایع فرآوری از مشكلات در حوزه تولید این محصول هستند.مدیر كل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی، اصلاح باغات موجود، برنامه ریزی برای شناسایی، حفاظت و تكثیر ارقام برتر داخلی و ورود ارقام تجاری و بازار پسند مانند رقم واندرفول را از اقدامات مهم در امتداد بهبود كیفیت وكاهش ضایعات دانست و اذعان داشت: این رقم برتر تجاری با هماهنگی بخش تحقیقات باغبانی وارد شده و توسط بخش خصوصی تكثیرشده است.وی اضافه كرد: این رقم برتر تجاری حالا در مناطق مختلف كشور مراحل سازگاری را طی می كند.لطیفیان با بیان این كه نیازهای تحقیقاتی در مورد تنش های محیطی با بخش های تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی مطرح و بررسی های اولیه انجام شده است، اشاره كرد: ما به دنبال تدوین دستورالعمل های كاهش عوارض نابسامانی های فیزیولوژی مانند عارضه دانه سفیدی و قهوه ای شدن آریل هستیم تا در اسرع وقت در اختیار باغداران قرار دهیم، ضمن آن كه یكی از راهكار ها باز تولید زیرسایبان است.