تجارت

یک مقام مسئول اعلام کرد؛ پیش بینی تولید ۹۱۵ هزار تن انار امسال

آبان ۲۷, ۱۳۹۷

زیپو کالا: مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی وزارت جهاد پیش بینی کرد: تولید انار امسال حدود ۹۱۵ هزار تن باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی اظهار داشت: سطح باغات انار کشور ۸۹ هزار و ۶۰۰ هزار هکتار است.مسعود لطیفیان میانگین عملکرد تولید انار در ایران را ۱۵ تن در هکتار عنوان نمود و گفت: برخی باغداران پیشرو تا ۱۰۰ تن در هکتار انار تولید کرده اند.وی اضافه کرد: باغاتی که مدیریت مناسبی داشتند و از سایبان استفاده کردند در پارسال تا ۶۰ تن در هکتار تولید انار داشته اند.لطیفیان تولید انار زیر سایبان را یکی از راهکار ها برای بهبود کمی و کیفی این محصول دانست و اشاره کرد: روش های نوین به باغی سبب بهبود کمی و کیفی میوه انار، افزایش بهره وری آب و کاهش خسارات آفات و بیماری ها در این محصول میگردد.وی اظهار داشت: هم اکنون تولید انار زیر سایبان در استان هایی همچون فارس، خراسان رضوی، مرکزی و اصفهان به صورت الگویی انجام می گیرد.مدیر کل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تولید انار در ۳۰ استان کشور اذعان داشت: استان های برتر تولید این محصول شامل فارس با ۲۵ درصد کل تولید، مرکزی حدود ۱۱ درصد، خراسان رضوی و اصفهان هر کدام ۱۰ درصد، یزد ۷ درصد و سمنان ۶ درصد میگردد.صادرات ۱.۵ میلیون دلاری انار در سال گذشتهوی میزان تولید این محصول در پارسال را ۷۵۰ هزار تن عنوان و اشاره کرد که سال ۹۶ حدود ۱۵۰۰ تن انار به ارزش ۱.۵میلیون دلار صادر گردیده است.لطیفیان اضافه کرد: این محصول به کشورهایی مانند ارمنستان، امارات، کره، عراق، عمان، ترکمنستان، قطر، آلمان، سوئیس، روسیه، اتریش، هند، فرانسه و پاکستان صادر میگردد.وی درباره برخی ازمشکلات تولید انار در ایران اظهار داشت: تنش های محیطی، بالابودن ضایعات، آفات و بیماری ها و برخی نابسامانی های فیزیولوژی مانند دانه سفیدی انار و آفتاب سوختگی و ناکافی بودن صنایع فرآوری از مشکلات در حوزه تولید این محصول هستند.مدیر کل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی، اصلاح باغات موجود، برنامه ریزی برای شناسایی، حفاظت و تکثیر ارقام برتر داخلی و ورود ارقام تجاری و بازار پسند مانند رقم واندرفول را از اقدامات مهم در امتداد بهبود کیفیت وکاهش ضایعات دانست و اذعان داشت: این رقم برتر تجاری با هماهنگی بخش تحقیقات باغبانی وارد شده و توسط بخش خصوصی تکثیرشده است.وی اضافه کرد: این رقم برتر تجاری حالا در مناطق مختلف کشور مراحل سازگاری را طی می کند.لطیفیان با بیان این که نیازهای تحقیقاتی در مورد تنش های محیطی با بخش های تحقیقاتی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مطرح و بررسی های اولیه انجام شده است، اشاره کرد: ما به دنبال تدوین دستورالعمل های کاهش عوارض نابسامانی های فیزیولوژی مانند عارضه دانه سفیدی و قهوه ای شدن آریل هستیم تا در اسرع وقت در اختیار باغداران قرار دهیم، ضمن آن که یکی از راهکار ها باز تولید زیرسایبان است.